GEEN aanbetaling en bij een vast inkomen tijdelijk 6162 euro voordeel door GEEN jaarlijkse 5 % prijsverhoging (over de hele looptijd) !

Bihartorda Huis onder renovatie. Later beschikbaar.

Nu al wat informatie.

 

VIP SERIE PLUS*****          Plaatsing in de VIP PLUS SERIE betekent een zeer aantrekkelijk object en dat veel geld in renovatie is gestoken.

                                                                                

VOOR DIT HUIS BETAALT U GEEN BEZICHTINGSKOSTEN!

 

Als het huis af is, is er 25.000 euro in de renovatie gestoken. O.a. 8.000 euro voor nieuwe ramen en deuren, inclusief plaatsing (waaronder ramen van het grootste formaat) en 6.000 euro voor stucwerk binnen. Renovatie van  lemen huizen is duur. Bij verhuur van het appartement aan toeristen is het mogelijk om jaarlijks 5.000 euro inkomsten te verwerven!

 

Bihartorda, Jokai utca 35. Bihartorda is een mooie plaats met 1000 inwoners, 44 km zuid van Debrecen (vliegverbinding met Eindhoven). Naar Berettyóújfalu, waar ook het bekende waterparadijs is, is het 17 km. Het huis is gelegen in een mooie, brede straat. Het huis nadeel is dat het dak moet worden vervangen. De voordelen zijn het mooie grote grondstuk en de unieke ligging.  MET 2.125 M2 GRONDSTUK.

 

Tijdens de grenssluiting begon een vriend deze 4-kamerwoning voor heel veel geld te renoveren. Zo kennen Hongaren cementbodems van 2 cm. Hier zijn alle bodems vervangen en ligt er ijzer in de cement, alle buiten- en binnendeuren zijn vervangen, de keuken is volledig betegeld en ook de tegelvloer van de tussenkamer (entree) is betegeld, in de woonkamer werden veel grotere ramen geplaatst, het doek tegen de nok werd vervangen door hout, de binnenwanden werden opnieuw gestuct en dat is kostbaar. Hard (cement) op zacht (leem) geeft scheurtjes in de muur. Daarom moeten daar breukmatten tussen.  In de slaapkamer werd de oven (verwarming) van 2 meter weggebroken. Dat is kostbaar voor afvoer van materiaal en men heeft een gat in het dak. Omdat de oven deel dragend was voor het huis, moest een pilaar worden geplaatst. 

 

Huis van ong. 110 m2 met een veranda.  De entree van deze tanja is aan de zijkant. Men komt het huis binnen in een tussenkamer van ong. 10 m2 met een nieuwe tegelvloer. Rechts is de grote woonkamer. Links is de keuken -ook geheel nieuw betegeld- met een wasmachineaansluiting. Daarnaast een nieuwe badkamer met douchecabine en een slaapkamer van ong. 14 m2. 2 Kleine bergingen achter aan het huis en een schuur tegenover het huis. Verwarming met gasgevelkachels.

 

Wij maakten van de inpandige berging een appartement van ong. 17 m2. Dit appartement heeft een eigen buitendeur en ook via de douche kan men de rest van de woning bereiken. 

 

Alle bewoners hier gaven hun achtertuin in gebruik aan een boer. Voor ong 70 euro komt het kadaster het land opmeten. Men heeft hier de ruimte en het is aantrekkelijk wonen. Dit is het soort huis waar er maar een van is; daarmee is het huis gewild. Mijn vriend, die de renovatie aanvankelijk verzorgde, overdreef. Bijvoorbeeld kwamen er betonvloeren met ijzermatten erin. Hongaarse huizen hebben cementvloeren van 2 cm en daarbij wordt 2 maal zoveel zand gebruikt dan bij ons. Men weet hier dus dat de vloer niet zal verzakken. Mijn vriend woont in Bihartorda; er zijn geen kosten voor een bezichtiging.

 

HUURKOOP:

 

 96 x 499 EURO + TOESLAG VOOR DE NABIJHEID VAN DEBRECEN 100 EURO, TOTAAL: 599 EURO                    KOOPAKTE 569 EURO

 

OF 120 X 415 EURO + 85 EURO TOESLAG, TOTAAL: 499 EURO                                                                                    KOOPAKTE 593 EURO

 

OF VRAAGPRIJS BIEDEN VANAF 44.990 EURO

 

Hieronder de streetview van het huis:

 

https://goo.gl/maps/Fj2v3xrocNsRXCAF7

 

REFERENTIEPRIJS:

Vaak vergelijkt men fout. Het enigst juiste vergelijk is met de gebruikelijke huurkoop, van 10.000 euro aanbetaling en de rest in 3 jaar.  Avant rentetarief is van toepassing.

 

Belastingparadijs Hongarije. Op arbeidsongeschiktheidsuitkeringen en op pensioenen (uitgezonderd die van ambtenaren) houdt Nederland en Belgie geen loonheffing in. En in Hongarije betaalt men daarover geen belasting. 

 

Dr Adri Scholtens, Ligulastraat 71, 6515 JG Nijmegen, telefoon 0031 24 3733061

 

Tiszameer.com en Natuurparadijs Tiszameer zijn geregistreerde handelsnamen.