Bij ons WEL aan een asfaltweg en WEL gasverwarming, en aan "lokaanbiedingen" in plaatsjes van niks, doen wij niet.

Mezohek, huis op het platteland geschikt voor mini-camping

 

Informatie over dit huis onder de 2 videos

5453 Mezohek, Voros Hadserg utca 15. PLATTELAND. 30 Km zuid van de mooie stad Szolnok. Naar de vakantieplaats Tiszafoldvar en de Tiszarivier is het 13 km. Mezohek is een gehucht met minder dan 400 inwoners.  Hier woont men echt op het platteland. Dit is een oud huis. Nu zijn er op het land jaren geen huizen gebouwd. Huizen zijn daar niet nieuw en in meer of mindere mate gerenoveerd. Van de buitenkant is het zeker niet het mooiste huis. Maar een kwestie van wit schilderen en een nieuwe kunststof voordeur. Maar wij kochten het natuurlijk niet zomaar. Dit huis heeft 6 grote voordelen:

 

Het mooie vrije grondstuk van ong. 1.800 m2 (vrij zicht achter).

Op het land zijn huizen niet groot. Een huis  als deze van ong. 120 m2 is het grootste wat wordt aangeboden.

Er zijn 4 grote kamers en ook dat is uitzonderlijk.

De woonkamer en keuken heeft men samengetrokken tot een grote kamer met een kostbare kunstmarmeren vloer van 8.000 euro.

Een grote garage.

Een nieuwe badkamer met douche.

Er is centrale verwarming. In de garage staat een zeer goede  CV-ketel hout/kolen.

 

HET HUIS IS VAN BINNEN GERENOVEERD.

 

Aan de achterzijde staat haaks op het huis een grote garage. Zoals in Hongarije niet ongebruikelijk is met een zandvloer en zonder garagedeur. Wij maakten een nieuwe badkamer douche en wasmachineaansluiting voor een bovenlader. Men komt het huis rechts binnen in een entree. Vanuit de entree komt men in de badkamer en in de grote woonkamer met keukenwand (keuken niet inbegrepen) aan de achterzijde van het huis. Aan het einde van de woonkamer is een kamer. 2 Grote slaapkamers aan de voorkant van het huis.

 

De foto,s van het huis moeten nog worden aangevuld. Bij het wegbreken van een schoorsteen zorgde men onvoldoende voor nieuwe steun van het dak. Daarom is aan de achterzijde het dak wat ingezakt. Voor ong. 2.000 euro kunnen wij dat voor U laten repareren. Waarom wij dat niet zelf doen? Omdat wij alleen noodzakelijke reparaties uitvoeren (zoals de nieuwe badkamer) en het dak geeft geen problemen. De koper zal het dak een keer in orde willen maken. De electra is vernieuwd. 2 Electra-aansluitingen,  Een nieuwe boiler. Wij laten nog een nieuwe hardhouten poort maken.

 

Het huis is geschikt voor mini-camping. De verwarmingsketel staat in de garage. Daar is dus verwarming. Men kan van de garage het sanitairgebouw maken. Tot 5-7 staanplaatsen is er voor een mini-camping geen vergunningsplicht.

 

ER LIGT KLEI OP DE ASFALTWEG; DIT IS HET PLATTELAND! MENSEN ZIJN HIER DOL OP. HET IS HET EXCLUSIEVE WONEN OP HET PLATTELAND EN TOCH IS SZOLNOK -MIJN KLANTEN GAAN GRAAG NAAR DEZE STAD, TISZAFOLDVAR EN MARTFU DICHTBIJ.

 

HUURKOOP:

84 X 449 EURO                                                                                                                                                         HUURKOOPAKTE 520 EURO

OF 67 X 537 EURO                                                                                                                                                   HUURKOOPAKTE 498 EURO

OF 54 X 629 EURO                                                                                                                                                   HUURKOOPAKTE 473 EURO

 

Jonger dan 65 jaar, dan is 120 X 329 euro ook mogelijk.

 

De Wet verplicht de koper te zorgen voor overschrijving van de nutsbedrijven. Het is een tijdrovend werk en wij kunnen het niet altijd op ons nemen. Alleen als het uitdrukkelijk is overeengekomen verzorgen wij de overschrijving. Vaak lukt het niet direct. Maar de ervaring is dat het met veel werk en geduld uiteindelijk altijd lukt.

Jaarlijks sturen wij een opgave van de gedane betalingen in Nederlandse en Hongaarse taal, met het eigendomspercentage.

Deze verklaring is in Hongaars recht uiterst belangrijk.

 

5.000 EURO AANBETALING GEEFT 2.500 EURO KORTING OP DE TOTAALPRIJS

PRIJS BIJ BETALING INEENS: BIEDEN BOVEN 25.990 EURO

 

REFERENTIEPRIJS:

Vaak vergelijkt men fout. Het enigst juiste vergelijk is met de gebruikelijke huurkoop, van 10.000 euro aanbetaling en de rest in 3 jaar. Avant Low rentetarief is van toepassing.

 

Een Nederlandse medewerker kan niet voor 50 euro -inclusief 300 km autokosten- per dag werken. Een enkele bezichtiging kost ons 5-6 uur reistijd. Daarbij komt het ook voor dat men niet komt opdagen. Wij zijn geen makelaar. Maar een plaatsgebonden makelaar heeft de problemen van de grote afstanden niet. Wij zijn helaas genoodzaakt om voor een bezichtiging een kostenbijdrage van 50 euro te vragen. Bij koop ontvangt men dat geld terug. De medewerker heeft een volmacht om namens mij bij de advocaat de huurkoopakte te tekenen.

 

Belastingparadijs Hongarije. Op arbeidsongeschiktheidsuitkeringen en op pensioenen (uitgezonderd die van ambtenaren) houdt Nederland en Belgie geen loonheffing in. En in Hongarije betaalt men daarover geen belasting. 

 

Dr Adri Scholtens, Ligulastraat 71, 6515 JG Nijmegen, telefoon 0031 24 3733061                   Whatsapp 0632278006

 

GOLD SERIE***** Natuurparadijs Tiszameer en tiszameer,.com zijn geregistreerde handelsmerken.

TISZAMEER.COM  original