GEEN aanbetaling en bij een vast inkomen tijdelijk 6162 euro voordeel door GEEN jaarlijkse 5 % prijsverhoging (over de hele looptijd) !

Door huur koop eigenaar worden van een Hongaars huis.

 

 

hongarije huis kopen Balatonmeer

(Huur) koop van een huis in Hongarije zonder aanbetaling is een populair concept.

VERGELIJKING BELANGRIJKSTE BEPALINGEN HUURKOOP IN NEDERLAND  (art. 7.101 t/m 7.117 Boek 7 van het Burgelijk Wetboek) EN IN HONGARIJE:

 

Gelijk is eigendomsvoorbehoud. In beide landen is men pas eigenaar als de laatste termijn is voldaan.

In Hongarije wordt de huurkoopovereenkomst bij het kadaster ingeschreven. In Nederland bestaat die plicht niet.

Nederland: "huurkoper mag zich van zijn verplichtingen bevrijden" (stoppen met betalen). Hongarije: is 2 maanden niet betaald, dan mag de verkoper de overeenkomst ontbinden (opzeggen).

Wil de huurkoper in Nederland van het huis af, dan is een brief aan de verkoper voldoende. In Hongarije stopt de huurkoper zijn betalingsverplichting met een akte van de advocaat, waarmee de huurkoopovereenkomst bij het kadaster wordt uitgeschreven. De kosten van de akte bedraagt 135 euro.

Stopt men met betaling, dan kan er in Nederland recht op enige vergoeding zijn (bij een huis van 30.000 euro zal er geen vergoeding zijn) en is er een vergoeding voor aangebrachte verbeteringen en in Hongarije is dat er niet. 

Huurkoop is in beide landen slechts een ingeburgerde term, want huurbescherming is er niet.

 

Hongarije kent geen huurkoopwet.  Hongarije kent koop met betaling in termijnen. In de praktijk werkt het hetzelfde als huurkoop in Nederland en Belgie. Men wordt eigenaar als de laatste termijn is betaald. Lees hieronder de brief van de advocaat Dr Szasz, redakteur van de Balaton Zeitung.

Dr. Szász István <info@drszasz.hu>
Di 5-3-2019 15:07
 

Sehr geehrter Herr Scholtens,

In Ungarn es gibt kein Mietkauf, es gibt aber Kaufvertrag mit Teilzahlung, was ich auch für Sie früher gemacht habe.

Es ist sehr wichtig: Eine Immobilie kann nur dann weiterverkauft werden, wenn Sie schon als Eigentümer eingetragen sind.

Mit freundlichen Grüssen

Dr. Szász István

ügyvéd/Rechtsanwalt

8600 Siófok, Fő tér 5. Fsz.6

Tel: +36 84/314-640

Fax: +36 84/506-509

Web: www.drszasz.hu/de