Koopprocedure Tiszameer.com

Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de koopprocedure in Hongarije. 

 

Zodra u de kosten van de huurkoopakte  - meestal is dat 342 euro - aan ons overmaakt, is het huis voor u gereserveerd.‚Äč

Wij maken dan een afspraak met u in Tiszafured. Meestal gaan we in de ochtend het huis bekijken en in de middag kan dan bij de advocaat de huurkoopakte worden gesloten.

 

Men krijgt de koopakte direct mee. Enkele weken later ontvangt men de inschrijving bij het kadaster. Als alle maandtermijnen zijn voldaan, volgt een tweede inschrijving bij het kadaster. Nu als de eigenaar. Daarna ontvangt u de nota van de Hongaarse Belastingdienst voor de 4% overdrachtsbelasting.

 

Bezichtigingen alleen zijn ook mogelijk. Deze worden uitgevoerd door de Nederlander Siete Flederus, die in Tiszacsege woont. Bezichtigingen nabij zijn woonplaats zijn gratis. Voor andere bezichtigingen zijn wij genoodzaakt  -door het aantal aanvragen en de afstand naar de woningen- 10 cent per kilometer te rekenen als Siete met de klant meerijdt en 25 cent per km als hij zijn eigen auto gebruikt. 

 

Deze kosten ontvangt men bij koop terug. Kiest men voor alleen bezichtiging dan zijn de nadelen dat het huis voordien verkocht kan worden en -mocht men ter plaatse tot koop besluiten- dat een afspraak bij de advocaat niet zo snel mogelijk is (in Hongarije gaat men bij koop van een huis naar de advocaat).

 

Heeft u vragen over de koopprocedure? Neem gerust contact met ons op via 024 373 30 61.