• 100 % Garantie dat men eigenaar wordt
  • Aansluitgarantie nutsbedrijven
  • Goede woningen

U gaat een of meerdere woningen bezichtigen. Een enkele bezichtiging kost ons 300 km reistijd. Wij zijn genoodzaakt het aantal bezichtigingen fors te beperken. Daarom vragen wij U een kostenbijdrage van 75 euro. Bij koop ontvangt men dat geld terug. Betaling op de rekening op naam van A. Scholtens nr NL75ABNA0615146341. Wizzair heeft goedkope vliegtickets van Eindhoven naar Debrecen. Wij kunnen U ook in Debrecen van het vliegveld afhalen. 

 

Er zijn nog woningen beschikbaar nabij de mooie stad Szolnok. De woningen in deze omgeving zijn zeer gevraagd. In Szolnok is het busstation in het Winkelcentrum Peiilkan. Hier veel winkels, een supermarkt, meerdere restaurants, w.o. Chinese restaurants.

 

Bij koop gaat men in Hongarije naar de advocaat. Dr Kandra in Tiszafured spreekt goed Engels en trekt 2 uur voor de (huur)koopakte uit. Die krijgt men meteen mee. Enkele weken later ontvangt men de inschrijving bij het kadaster. Bij huurkoop volgt nog een 2e inschrijving als alle termijnen zijn betaald, nu als eigenaar van de woning. Als advocaat heeft Dr Kandra tal van procedures te volgen. Hij gaat o.a. na of Dr A. Scholtens eigenaar van de woning is.

 

Men kan kopen zonder aanbetaling. De eerste betaling is dan in de maand volgend op die van de koop. Meestal is de betaling 449 euro per maand. Een aanbetaling en/of snellere betaling geeft een korting op de totaalprijs. De prijs bij betaling ineens is: bieden. Renovatie van woningen is in Hongarije zeker niet goedkoop meer. Is een woning gerenoveerd, dan is dat in de aanbieding aangegeven.

 

Foto,s van de meters van de nutsbedrijven zijn gemaakt. Dr Adri Scholtens regelt persoonlijk de overschrijving van de nutsbedrijven. Hongaarse nutsbedrijven zijn bang dat er geen geld komt. Daarom rekken zij de overschrijving en maken de overstap zo moeilijk mogelijk. Wij hebben ervaring en geduld en geven een garantie dat de overschrijving lukt.

 

Jaarlijks ontvangt men een overzicht van de gedane betalingen en het percentage van het huis dat betaald is. Deze verklaring is in Hongaars recht erg belangrijk. Er is de 100 % garantie dat men uiteindelijk eigenaar wordt.

 

Men mag de woning verbouwen mits dit geen negatieve invloed op de verkoopwaarde van het huis heeft. 

 

Voor Nederlanders en Belgen geldt een belastingvoordeel, omdat op pensioenen en arbeidsongeschiktheidsuitkeringen geen loonheffing hoeft te worden ingehouden. Ook in Hongarije betaalt men daarover geen belasting. Uitzondering zijn pensioenen omdat men voor de overheid heeft gewerkt.

 

Het Winkelcentrum Pelikan in Szolnok.