Een HUURKOOP huis kopen bij het Balatonmeer of het Tiszameer?

Wil je een huis kopen in Hongarije, dan is de kans groot dat je kijkt naar de mogelijkheden rond een huis kopen bij het Balatonmeer. Dit is immers het grootste meer en biedt veel interessante mogelijkheden. Maar in plaats van een huis kopen bij het Balatonmeer kun je ook op zoek naar de mogelijkheden rond het Tiszameer. Wat past beter bij jou?

Bekijk hier eerst alle informatie over onze koopprocedure, zodat je vooraf precies op de hoogte bent van hoe het kopen van een huis in Hongarije in zijn werk gaat.

Een huis kopen bij het Balatonmeer versus het Tiszameer

Wanneer je kiest voor een huis kopen nabij het Balatonmeer, dan kom je in een herbergzaam gebied terecht, wat niet direct ideaal is voor de oudere mensen die graag willen fietsen of wandelen, zonder direct complete uitdagingen waarvoor je getraind moet zijn.

Kies je niet voor een huis kopen bij het Balatonmeer maar bij het Tiszameer, dan ziet dit er direct heel anders uit. Hier is het namelijk veel vlakker waardoor fietsen en wandelen makkelijker mogelijk is. Ook is dit een gebied dat sterk in opkomst is. Interessant wanneer je de woning over een aantal jaren weer zou willen verkopen bijvoorbeeld, of over wilt laten gaan op de volgende generatie.

Er is namelijk een flink investeringsproject opgezet. Er worden grote bedragen geïnvesteerd om zo meer fietspaden en stranden te realiseren. Tel daar de rivier en het meer bij op die vol grote vissen zitten en je ziet direct in waarom een huis kopen bij het Balatonmeer misschien niet de beste optie voor jou is. Het Tiszameer biedt ontzettend veel waar het Balatonmeer toch schaamrood op de kaken krijgt.

Kan ik zelf een huis kopen bij het Tiszameer of Balatonmeer?

Dat kan, maar het is niet echt makkelijk. Zonder kennis van de Hongaarse taal, cultuur en wetgeving is het niet echt aantrekkelijk om zelf aan de slag te gaan. Een huis kopen bij het Balatonmeer of Tiszameer in Hongarije, dat werkt net even iets anders dan het kopen van een huis in Nederland.

Wij assisteren je graag bij het kopen van een huis bij het Tiszameer. We werken met een lokale advocaat, die exact op de hoogte is van alle regels en mogelijkheden. Wij kunnen er zelfs voor zorgen dat de contracten van de nutsbedrijven op het juiste moment omgezet worden, zodat je vanaf de eerste dag beschikt over de benodigdheden.

Daarnaast hebben we een groot netwerk met adressen, zoals een lokale Nederlandse houthandelaar waar je direct kwalitatief hout kunt kopen en direct aan de slag kunt met je nieuwe woning.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor een huis kopen bij het Tiszameer?

Hiervoor heb je geen directe aanbetaling nodig. Wij werken namelijk met een huurkoopsysteem. Concreet betekent dit dat je een aantal jaar huur betaalt voor de woning bij het Tiszameer en vervolgens eigenaar wordt na de laatste huurbetaling. Op die manier is de drempel heerlijk laag en heb je een perfect alternatief gevonden voor een huis kopen bij het Balatonmeer.

Waar je wel geld voor moet reserveren, is het bekijken van de woningen die we aanbieden. We hebben op de website precies uitgewerkt hoe je het makkelijkst bij ons kunt komen. Ook hebben we verschillende overnachtingsmogelijkheden op de website staan. Wil je iets speciaals, dan kun je altijd contact met me opnemen zodat ik kan kijken wat we lokaal kunnen vinden.

Direct een huis kopen bij het Tiszameer in plaats van het Balatonmeer?

Heb je interesse in een huis kopen bij het Tiszameer in plaats van het Balatonmeer? Neem dan vooral even contact met ons op, want we helpen je graag verder met het vinden van de juiste woning. Bel naar 024 373 30 61 om een persoonlijke afspraak te maken, in Nederland of in Hongarije.