Duizenden euros voordeel: GEEN aanbetaling. Tijdelijk GEEN jaarlijkse 5% prijsverhoging (over de hele looptijd) !

Procedure Huis kopen in Hongarije

Informatie over de koopprocedure in Hongarije. 

 

Zodra u de kosten van de huurkoopakte  - meestal is dat 419 euro - aan ons overmaakt, is het huis voor u gereserveerd.‚Äč

Wij maken dan een afspraak met u in Tiszafured. Meestal gaan we in de ochtend het huis bekijken en in de middag kan dan bij de advocaat de huurkoopakte worden gesloten (in Hongarije gaat men bij de koop van een huis naar de advocaat).

 

Men krijgt de koopakte direct mee. Enkele weken later ontvangt men de inschrijving bij het kadaster. Als alle maandtermijnen zijn voldaan, volgt een tweede inschrijving bij het kadaster. Nu als de eigenaar. Daarna ontvangt U de nota van de Hongaarse Belastingdienst voor de 4% overdrachtsbelasting.

 

De bovenstaande werkwijze, waarbij het huis in een dag, of in een reis, wordt bezichtigd en gekocht, werkt uitstekend. Gezien de af te leggen afstanden -minimaal een reis van 200 km voor bezichtiging van een enkel huis- zien wij geen mogelijkheden voor bezichtigingen alleen (uitgezonderd woningen op makelaarsafstand van tot 20 km).

 

Wij zijn geen makelaar. Makelaars hebben een 50-tal woningen in dezelfde plaats en kunnen uiteraard anders werken. Maar of het nu gaat om afspraken in Nijmegen, in Hongarije, of bij de advocaat, veel mensen komen niet opdagen. Dan wordt je bij de advocaat de deur gewezen, omdat de mensen niet naar Hongarije zijn gekomen, terwijl zij een afspraak bij de advocaat hadden gemaakt. Op deze gedragingen moet je uiteraard je werkwijze afstemmen. 

 

Heeft u vragen over de koopprocedure? Neem gerust contact met ons op via 024 373 30 61.

 

Wij zetten vol in op service en kunnen nagenoeg alles doen wat de klant ons vraagt. Geen ander kan onze service geven.

 

Grenssluiting en huis kopen Hongarije

 

Hongarije sloot 1 september de grens. Maar er is een eenvoudige en solide regeling om een huis te kopen en in Hongarije te gaan wonen. Wij helpen met de vergunning en verkopen met de garantie dat men snel in het huis kan gaan wonen.   Klik door naar Formulier Hongaarse grens over. (overigens is het plan om de grens omstreeks april weer te openen en dan heeft men geen vergunning meer nodig).