Huizen te koop Huis te koop Hongarije Bukkgebergte

BUKKGEBERGTE STENEN MIJNWERKERSWONING GELEGEN IN DE NATUUR; EEN OASE VAN RUST EN RUIMTE. DEELRENOVERING.

Natuurparadijs Tiszameer/Bukkgebergte

 

2 Cm naar rechts vanaf de rode stip (links). Hier liggen 2 woongebouwen aan het eind van een doodlopende zandweg van ong. 200 meter. Een unieke ligging in de natuur. En toch 7 km naar het centrum van de stad Ozd. Bushalte op 250 meter. 5 Km naar het prachtige meer van Arlo.

Niet alleen het meer van Arlo. De prachtige stad Eger 40 km en naar het Tiszameer 89 km (meeste overnachtingen: 1. Boedapest, 2. Balaton, 3 EGER, 4. TISZAMEER). 20 Km van de grens van het mooie Slowakije. Van Eger met een directe trein of bus binnen 2 uur in Boedapest. Het huis staat dwars op de weg en dat geeft een mooie vrije ligging in de natuur.

 

Maanden zoek ik naar uniek gelegen woningen. En dit is werkelijk heel uniek. Een oase van rust en ruimte met rondom natuur. Een bakstenen mijnwerkerswoning uit de tijd dat er nog goed gebouwd werd. Wij voeren hier momenteel reparaties uit. Deelrenovering: wij gaan het stucwerk buiten nog vernieuwen (het huis komt er heel anders uit te zien) en het toilet betegelen. De woning heeft ook krachtstroom. 

Een naar Hongaarse normen in gemiddelde staat huis van 105 m2 met garage en CV gas of hout en tuin. Men komt het huis binnen in een kamer van 13,6 m2, Links is het ketelhuis van 9,2 m2 (hier laat men de was drogen) . Dan een gang van 6,3 m2. Hier is ook de WC. Links is een bergkamer van 4,8 m2. Boven een kamer van 15,5 m2 en een badkamer met ligbad van 3,3 m2. Rechts de keuken van 12,3 m2 met toegang tot de woonkamer van 18 m2. 

Een bakstenen huis is uiteraard sterker dan een lemen huis. Ook is in een lemen huis het stucwerk binnen meestal te vernieuwen en dat geeft 25 euro per m2 kosten en 3 maal schilderen is ook niet goedkoop meer. Op het land zijn 95 % van de huizen van leem en lemen huizen zijn kwetsbaar. Bovendien zijn huizen op het land niet groot en dit is een mooi groot huis. Ook met een goede ruimteverdeling. 

 

Het huis is gelegen in de natuur, eigendom van de gemeente Ozd. Het huis zelf heeft een grondstuk van ong. 220 m2.

 

https:goo.gl/maps/6SY9uZJXRhXcRZ5a8

Plak de link in Uw browser. Op de streetview de ingang van het zandpad. De torenspits van het kerkje van de foto is nog net te zien. De vorige eigenaar wou mij laten zien waar in het bos paddenstoelen te vinden zijn. Hier is met een met de natuur.

 

Voor correcte betalers geldt het VIP-arrangement. Verregaande service -ook tijdens de huurkoopperiode. Zo heeft men het recht om bij onvoorziene noodzakelijke reparaties maximaal 6.000 euro per keer rentevrij te lenen (door verlenging van de huurkooptermijn) uit het Garantiefonds Onvoorziene Reparaties en zijn er coulancebetalingen. Het afgelopen jaar keerde het fonds 37.800 euro uit, waarvan 18.900 euro niet terugbetaald hoeft te worden.

 

HUURKOOP  100 X 499 EURO, OF 80 X 624 EURO, of 120 x 419 euro

 

Men wordt eigenaar van het huis door inschrijving bij het kadaster.

Geen verkoop als men het huis wil verhuren. Geen inhouding van loonbelasting in Nederland/Belgie en geen belasting in Hongarije op uitkeringen en pensioenen. Uitgezonderd zijn pensioenen van ambtenaren.

 

Een grote bakstenen woning in het Bukkgebergte met CV en garage en midden in de natuur! Het is mogelijk de cv-ketel te verplaatsen. Men kan dan een 4e kamer maken en woningen met 4 kamers en een grote keuken zijn in Hongarije een zeldzaamheid.

 

Telefoon 0031 24 37 330 61                                           Wij hebben een Belgische vertegenwoordiger in Hongarije.

Whatsapp  0031 6 322 78 006                                        Foto,s staan onder de videos: