Procedure huis kopen Hongarije

Verantwoorde huur(koop) van een huis in Hongarije

 

In Hongarije gaat men bij koop van een huis naar de advocaat. Dr Kandra in Tisafured spreekt goed Engels. Hij trekt 2 uur voor de koop uit en legt alles punt voor punt goed uit. De huurkoopakte krijgt men meteen mee. 2-6 Weken later volgt de inschrijving bij het kadaster, Zijn alle termijnen betaald, volgt de 2e inschrijving bij het kadaster, nu als eigenaar.

 

Het doel is dat men uiteindelijk eigenaar van de woning wordt. Om dat te garanderen heeft Tiszameer.com nog een aantal extra rechtswaarborgen. Gebruikt men bijvoorbeeld internetbankieren, dan staan daar alleen de betalingen over de laatste 18 maanden in. Bij Tiszameer.com ontvangt men tenminste 1 maal per jaar een account van de gedane betalingen. In het Hongaarse recht is deze opgave heel belangrijk. Soms geven wij ook gedurende de looptijd extra garantieverklaringen af. 

 

Voorbeeld accountbericht:

 

Geachte Familie Fransen,

Hiermee bevestigen wij dat per 20 december 2022 voor de woning in Sarud, Petofi utca 500, 20.525 euro is betaald. Daarmee bent U voor 51,441 % eigenaar van het huis,

 

Kedves Fransen Család!
Ezúton kijelentjük, hogy 2022. december 20-ig a Sarud, PetÅ‘fi utca 500. sz.-ért Ön 20.525 eurót fizetett, az ingatlan 51.441%-a Öné.

 

TISZAMEER.COM

Dr Adri Scholtens