Toeristeninfo Hongarije Tiszameer + Directe trein Boedapest

 

Klik op de bottom toeristeninfo.

De vertaling staat hieronder.

Balatonmeer huis kopen in Hongarije

Een paar decennia geleden had de mens een idee en toverde een meer tevoorschijn in het midden van de enorme vlakte, de Hongaarse laaglanden. Het uniek interessante gebied van 127 vierkante kilometer dat werd gecreëerd met de afdamming van de Tisza, werd het Tiszameer genoemd. We zeiden uniek, en de naam is tenslotte heel toepasselijk, omdat het levende water van de rivier er doorheen stroomt, kunnen we het niet echt een meer noemen. Als we zeilers en surfers over het golvende water en de kleurrijke stoet van pensions, hotels en restaurants aan de kust zien glijden, kunnen we echt geloven dat we gasten zijn van het "kleine broertje" van het Balatonmeer.

Een paar kilometer verder worden we echter opgewacht door het grootste veld met bloemen op ons continent, bedekt met bloemen van de waterlelies en moerasrozen, het doorlopende groene tapijt van de waternoot, een plant die is opgenomen in het 'rode boek', dat wil zeggen een bijzonder beschermde plant, tegen hangende wilgen die op de oever knikken, die zich eronder bevinden Ineengedoken tenten, vogels die uit de hoogte naar beneden brullen of geschrokken uit het riet fladderen, verbaasd over de betoverende schoonheid van de ongerepte natuur.

Het lijkt misschien een tegenstrijdigheid, maar het is niet zo dat we een meer een eiland noemen. Tegenwoordig moeten we al op zoek naar zulke zeldzame plekken waar de natuur nog onaangetast is. Dit is precies waarom het Tiszameer zo uniek is. Dankzij zijn gunstige hydrologische omstandigheden is het in staat om elke milieuschade ongeschonden te overleven; en dezelfde omstandigheden maken het mogelijk dat hier, zonder elkaar te storen, tegelijkertijd de liefhebbers van het actieve leven op en in het water, de badende en zonnebadende zomervakantieganger, de naar stilte verlangende visser en de persoon die de vogel- of plantenwereld bestudeert een wetenschapper of een natuurliefhebber, vinden hun plek naast elkaar.

REIZIGERS, WANDELAARS EN LIEFHEBBERS VAN ACTIEVE RECREATIE NAAR HET TISZAMEER, OOK FIETSERS. VANAF 1 MEI LANCEERDE MÁV EEN DIRECTE VLUCHT TUSSEN DE HOOFDSTAD EN HET TISZAMEER, VOORAL OM HET VOOR FIETSTOERISTEN GEMAKKELIJKER TE MAKEN OM ER TE KOMEN. DEZE TREINEN RIJDEN VOORLOPIG ALLEEN IN HET WEEKEND, MAAR TIJDENS DE VAKANTIEPERIODE RIJDEN ZE DAGELIJKS.

 

 

Het is mogelijk om op de lijn Boedapest-Keleti - Tiszafüred te reizen met treinen die rijden op hogesnelheidstreinen, die ook geschikt zijn voor het vervoer van tweewielers. Hij vertrekt om 7:55 vanaf het treinstation Boedapest-Keleti en komt om 10:09 uur aan in Tiszafüred. Op de terugweg verlaat hij Tiszafüred om 17:53 uur en komt om 20:05 uur aan in Boedapest. De reistijd met de trein is dus minder dan 2 uur en 15 minuten.

De trein stopt ook in GödöllÅ‘, Füzesabony en Poroszló, dus het Tiszameer zal gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit de hoofdstad. Dit maakt het voor vissers uit de hoofdstad gemakkelijker en sneller om bij hun favoriete tijdverdrijf te komen

 

EU-BURGERS VAN 65 + REIZEN GRATIS MET HET OPENBAAR VERVOER, OP VERTOON VAN HUN PASPOORT OF ID-KAART. BIJ EEN TREIN OF EEN BUS WAARVAN EEN TOESLAG GELDT, BETAALT MEN ALLEEN EEN PAAR EURO TOESLAG.