Bakstenen mijnwerkerswoning in het Bukkgebergte. Hele mooie ligging. Deelgerenoveerd.

Natuurparadijs Tiszameer/Bukkgebergte

 

20 Km naar de grens met het mooie Slowakije. Van Eger per directe trein of bus binnen 2 uur in Boedapest. Deze bakstenen twee-onder-eenkapwoning staat dwars op de weg. Daarom woont men mooi vrij in de natuur.

 

2 Cm naar rechts vanaf de rode stip (links). Hier liggen 2 woongebouwen aan het eind van een doodlopende zandweg van ong. 200 meter.  Een unieke ligging in de natuur. En toch 7 km naar het centrum van de stad Ozd en 2 km naar de grote supermarkt. Bushalte op 250 meter. 5 Km naar het prachtige meer van Arl

 

Niet alleen het meer van Arlo. De prachtige stad Eger 40 km en naar het Tiszameer 89 km (meeste overnachtingen: 1. Boedapest, 2. Balaton, 3 EGER, 4. TISZAMEER). 

 

Maanden zoek ik naar uniek gelegen woningen. En dit is werkelijk heel uniek. Een oase van rust en ruimte met rondom natuur. Een bakstenen mijnwerkerswoning uit de tijd dat er nog goed gebouwd werd. Naar Hongaarse normen is dit huis in goede staat. De wanden binnen zijn mooi licht geverfd. Deelrenovering: wij gaan het stucwerk buiten nog vernieuwen. Het huis heeft ook krachtstroom. De andere helft van deze twee-onder-eenkapwoning is ook in de verkoop.

 

3662 Ozd, Akna utca 3-2  Een bakstenen mijnwerkershuis van 112 m2 met centrale verwarming op gas of hout en bijgebouwen. De ingang van de keuken is buiten, net naast de voordeur. Men doet dat om het huis in de zomer koeler te houden. In de keuken staat ook de CV-ketel en er is een kleine bijkeuken. Een gang, de WC, een badkamer met ligbad, 3 kamers, waarvan 2 zeer groot. 

 

Een bakstenen huis is uiteraard sterker dan een lemen huis. Ook is in een lemen huis het stucwerk binnen meestal te vernieuwen en dat geeft 25 euro per m2 kosten en 3 maal schilderen is ook niet goedkoop meer. Op het land zijn 95 % van de huizen van leem en lemen huizen zijn kwetsbaar. Bovendien zijn huizen op het land niet groot en dit is een mooi groot huis. Ook met een goede ruimteverdeling.

 

Het huis is gelegen in de natuur, eigendom van de gemeente Ozd. Het huis zelf heeft een grondstuk van ong. 1,122 m2.


https:goo.gl/maps/6SY9uZJXRhXcRZ5a8

Plak de link in Uw browser. Op de streetview de ingang van het zandpad. De torenspits van het kerkje van de foto is nog net te zien. De vorige eigenaar wou mij laten zien waar in het bos paddenstoelen te vinden zijn. Hier is met een met de natuur.

 

HUURKOOP 4 X 250 euro +118 X 499 EURO, OF 96 X 614 EURO

 

(Bij de gebruikelijke betaling van 499 euro geldt de eerste 4 maanden een gewenningsprijs

van 249 euro. Deze termijn kan tot maximaal 1 jaar worden verlengd).

Men wordt eigenaar van het huis met inschrijving bij het kadaster.

Geen verkoop als men het huis wil verhuren.  Geen inhouding van loonbelasting in Nederland/Belgie en geen belasting in Hongarije op uitkeringen en pensioenen.

 

Een groot bakstenen huis in het Bukkgebergte met een groot grondstuk en een unieke ligging in de natuur en met CV en garage!

 

Dr Adri Scholtens                      Telefoon 0031 24 37 330 61                           Whatsapp.0031 6 322 78 006                            Wij hebben een Belgische vertegenwoordiger in Hongarije.,                        Foto,s staan onder de video.s